Derfor bør du bruge solcellelamper i din have

Stor solcellelampe
Derfor bør du bruge solcellelamper i din have
Henrik Andersen
-
12/03/2022
-

Vi bliver alle mere og mere bevidste om vigtigheden i at tænke på miljøet. I dag gør mange af os det grundlæggende, såsom at sortere vores affald, købe og sælge brugt m.m., uden egentligt at tænke over det.

Der er rigtig mange måder, du kan hjælpe miljøet på. Du kan blandt andet gøre dit hjem og din have mere miljøvenlig ved at vælge solcellelamper. Solcellelamper bruger ikke elektricitet. I stedet har disse lamper et batteri, der bliver opladet af solens stråler. Solcellelamper er kun én ud af mange forskellige måder man kan reducere sit miljøaftryk. Der findes også masser af andre tiltag for at få en mere klimavenlig hverdag.

Ikke nok med at solcellelamper er miljøvenlige, så kommer disse lamper også med andre fordele.

Fordele ved solcellelamper

Hvis du mangler lys i din have, kan du overveje at tage et kig på solcellelamper. Solcellelamper fås i flere forskellige udgaver, så du kan vælge de lamper, der passer bedst til dine udendørsarealer. Du kan vælge mellem alt lige fra solcellelamper på spyd til væglamper, lyskæder og så videre.

  • Fleksibel havelampe – I og med at solcellelamper ikke gør brug af elektricitet, behøver de ikke at være placeret i nærheden af en stikkontakt. Du kan altså placere disse lamper, hvor du har lyst. Du skal blot huske at tænke over, at lamperne får nok sollys.
  • Pynter i haven – Du kan sagtens få dekorative og stilrene solcellelamper. Herved er disse lamper ikke kun praktiske. De pynter også i haven eller på terrassen. Du kan både bruge solcellelamper som en form for orienteringsbelysning eller som hyggebelysning. Det kommer an på dine ønsker og behov.
  • Spar penge – Solcellelamper kan fås i flere forskellige prisklasser alt efter, hvilken lampe du vælger. Uanset om du vælger en dyr eller billig model, kan du ende med at spare en del penge på grund af energibesparelser. Solcellelamper er gratis i drift, så det er bestemt en fordel for dig.
  • Mulighed for at få solcellelamper med sensor – Har du solcellelamper, kan det være en fordel, at de kun lyser efter mørkets frembrud eller ved bevægelse. Det kan du sikre ved at vælge lamper med en sensor. Herved vil der først komme lys, hvis sensoren registrerer en bevægelse.
  • Nemme at vedligeholde – Solcellelamper er generelt meget nemme at vedligeholde. Vil du gerne vide mere om, hvordan du skal vedligeholde dine lamper, så tag et kig på anbefalingerne fra producenten.
  • Opsæt dem nemt og hurtigt i haven – Når først du har fået købt en eller flere solcellelamper, kan du nemt og hurtigt sætte dem op i din have. Du skal bare tænke over placeringen i forhold til solens stråler. Jo mere sol der er i det pågældende område, jo bedre er det.
  • Holdbare lamper – Du skal ikke være bekymret i forhold til, om du hele tiden skal skifte dine solcellelamper ud. Køber du holdbare lamper i en god kvalitet, kan du få glæde af dem i flere år frem i tiden.

Solcellelamper kommer, som du kan læse, med et hav af fordele udover at være til gavn for miljøet.

Copyright 2024 - Pilanto Aps