Husk at få vasket dine solceller af en professionel

Soldrevet havelampe
Husk at få vasket dine solceller af en professionel
Henrik Andersen
-
18/09/2023
-

Solceller er i stigende grad noget, man ser i og omkring de danske hjem. I nogle tilfælde er der blot tale om mindre enheder, som måske er designet til at holde havelamper og lignende kørende – men der er også nogle tilfælde, hvor det er større installeringer på hustage, som har til formål at supplere hjemmet med elektricitet. Det hjælper både på miljøet og økonomien, og det er derfor netop noget, som bliver mere og mere populært.

Det er dog ikke alle der ved, at solcellers effektivitet i høj grad afhænger af, at de bliver holdt rene. Skidt og andet på solcellerne kan nemlig være med til at blokere for solens stråler, og det vil derfor være med til at reducere den effekt, du får af solcellerne. Det er et upraktisk problem, men det er heldigvis noget, som hurtigt kan løses.

Hold solcellerne rene

Det er en god ide at holde solcellerne så rene som muligt. Du har næppe muligheden for at undgå, at de bliver beskidte, så det handler i stedet om at rengøre dem.

Det er dog ikke helt så nemt, som man tror. På mange måder kan det minde om at rengøre vinduer, men det er lidt mere krævende end det; du skal nemlig være helt sikker på, at du får fjernet alle rester, da det ellers vil have samme effekt som det skidt, du har fjernet. Og så er der også altid en risiko for, at der sker fejl eller uheld undervejs, og at der derfor kommer ridser eller andre skader i solcellerne – og det vil også påvirke deres effektivitet.

Få hjælp til opgaven

Når det handler om vask af solceller, så er det i stedet en god ide at søge hjælp til opgaven. Du bør i disse situationer finde en professionel vinduespudser, som er yderligere specialiseret i at rengøre solceller, så du ved, at vedkommende har den nødvendige ekspertise til at udføre opgaven på den bedste måde. Det hjælper med at sikre, at der ikke opstår skader på solcellerne, men også at arbejdet bliver udført perfekt, hvor der ikke vil være overset skidt eller rester fra rensningen, som ellers kan være med til at nedsætte solcellernes effektivitet.

Det er derfor en god ide allerede i dag at bestille en professionel til at løse opgaven for dig – for jo før opgaven bliver løst, jo hurtigere vil dine solceller virke optimalt igen, og jo flere penge vil du spare.

Copyright 2024 - Pilanto Aps